Ajándéktippek: te milyen bögréből iszod a kávédat?

Ajándéktippek: te milyen bögréből iszod a kávédat?

A nagy bögreválasztó

Kicsi, nagy, öblös, magas, füles, üveg, porcelán, színes, mintás, vicces? Ráismertél a bögrédre? Ebből isszuk a reggeli tejes kávét, a gyümölcsteát, előkerül, ha vendégeink érkeznek, és a munkahelyünkön sem szívesen iszunk másból, mint a sajátunkból. Nem utolsó sorban pedig ajándéknak sem rossz ötlet. Bögrét vásárolnál vagy ajándékoznál? Cikkünkben szebbnél szebbeket válogattunk össze.


Csak elegánsan!

Vitathatatlan, hogy kevés elegánsabb verziója van a kávéivásnak, mint amikor egy szép, átlátszó üvegpohárból tesszük. Látjuk a latte rétegeit, a capuccino habjának magasságát, a frissen őrölt kávéból készült espresso krémesen sötétbarna színét. Ha üvegből készült csészéket, poharakat szeretnénk vásárolni, ne felejtsük el, hogy ez az anyag sokkal hamarabb felforrósodhat, mint a porcelán. Ezért azt javasoljuk, válasszuk inkább a duplafalú, termo minősítéssel ellátott verziókat. Így nem égetjük meg a kezünket, és az ital is hosszabb ideig megtartja hőmérsékletét. Ma már a legkülönfélébb méretekben és formákban elérhetők ezek a poharak, a pici eszpresszóstól kezdve a teásbögréken keresztül a magasfalú poharakig. Az üvegpoharakban pedig nem csak a meleg italok mutatnak jól. Nyáron töltsük meg inkább limonádéval, és gyönyörködjünk a jégkockák között úszkáló citromkarikák hűsítő látványában!

A romantikus lelkeknek

A vintage romantikája évek óta hódít, és nincs az a nő, akit legalább egy kicsit ne csábítana ez a rózsaszín, puha kényelmet sugárzó stílus. Nem mindenki olyan szerencsés azonban, hogy a nagymama holmija közül válogathatott valódi „vintázs” darabokat, de csüggedniük nekik sem kell, hisz temérdek virágos, rusztikus bögrét találunk a boltokban. Szívecske minta vagy virágba boruló bögre? Pöttyös vagy kockás? Az biztos, hogy a rózsaszín nem hiányozhat róla. Az elegáns virágmintával nem fogunk mellé, főleg ha idősebb női családtagjainkat szeretnénk meglepni vele.

Fémbögre a retro kedvelőinek

Mi a legjobb a fémbögrében? Hogy soha nem törik el, legfeljebb a zománc pattan le róla. Hátránya sajnos, hogy ha forró italt iszunk belőle, könnyen megégethetjük az ujjunkat. De ha szeretünk túrázni, piknikezni a természetben, egy pléhbögrének igazán jó hasznát vehetjük. Könnyű, így a hátizsákunkban sem lesz feleslegesen nagy súly, kis gázégőn pedig akár közvetlenül ebben is felforralhatjuk a vizet a kávéhoz vagy a zacskós levesünkhöz. És ma már nem csak barna, kék és piros színekben kapható, ahogy nagyszüleink idejében. A lányoknak válasszuk a pasztellzöld vagy rózsaszín bögrét, a természetkedvelőket pedig lepjük meg madaras vagy lepkés bögrével! Míg hűl a gőzölgő ital a bögrében, a vadon élő állatok képével gondolatban az erdőt járhatjuk.

Minimalista minták

Minél kevesebb minta és szín, annál jobb? Igen! Ez a minimalizmus. Ha lakásunkat ennek szellemében rendeztük be, a bögréink se legyenek másak. Szintén előny, hogy a letisztult formák, földszínek, fekete-fehér kontrasztok szinte mindenhez passzolnak. Ha a bögréket karácsonyi ajándéknak szánjuk, érdemes több darabos készletet vásárolni. Ha tudjuk az ajándékozottról, hogy gyakran fogyaszt kávét és teát, és szinte el sem pakolja a poharakat a mindennapokban, lepjük meg őt egy fémállványos bögrekészlettel. De egy szép cserépbögre-készlettel sem fogunk mellé majd. Itt a festés, a felületi minta a mérvadó. Ne sajnáljuk a pénzt drágább darabokra sem, mivel jó eséllyel az anyaguk is strapabíróbb lesz, mint olcsóbb társaiké.

Amikor a praktikusság a szempont

Mivel lehet levenni a lábáról egy igazi teaínyencet? Hát, nem a filteres teákkal, az biztos. Az igazi teakedvelők szórt teát isznak, ehhez pedig jól jön egy szűrővel és tetővel ellátott bögre. Szórt gyógyteák fogyasztásakor is jól jöhet ez, hisz azoknál különösen fontos, hogy letakarjuk a teát, míg ázik. Választhatunk különálló szűrőjű poharat is, ez abból a szempontból is praktikus, hogy más pohárban is használni tudja az ajándékozott. A stílusos teázókat pedig megajándékozhatjuk kétrészes kerámia teáskészlettel is. A kancsóban elkészített teát kis adagonként töltjük a poharunkba, így az nem is hűlik ki olyan hamar. Az angolok ötórai teájának hangulatát csempészhetjük be vele a hétköznapokba.

Szabd személyre a bögrédet!

Nem tudsz dönteni a sok szín és minta között? Vagy csak nem találod az igazit? Akkor azt javasoljuk, vásárolj egy egyszerű fehér bögrét, és dekoráld kedvedre! Persze, az üvegfesték vagy porcelánfilc nem lesz olyan tartós, mint az égetett minta, de egy személyre szabott üzenetnek sokkal jobban örülnek majd szeretteid, és értékelni fogják azt is, hogy ezt a bögrét csak úgy nem pakolhatják be a mosogatógépbe.

Bonipo ajánlása